Calvin Klein бельо

CALVIN KLEIN БЕЛЬО ИСТОРИЯ
Calvin-Klein-бельоСъвсем наскоро преподреждах чекмеджето си с бельо и забелязах колко от култовите Calvin Klein слипове все още имам. Та се замислих за това как CK наистина започна всичко и е един от първите  модернизиратори и иноватори в индустрията за мъжко бельо. Лесно може да се забрави колко много неща са се променили при бельото за мъже само през последните 10 години. Ще споделя малко от историята на мъжкото бельо Calvin Klein в продукти от последните 9 години и няколко коментара за тях.

През не чак толкова далечната 1999 година Calvin Klein пуска на пазара първата си линия мъжко бельо.

1999
COTTON BRIEF / ПАМУЧЕН СЛИП
Това е най-старият модел бельо на Calvin Klein. Недостатъкът им е, че не разполагат с допълнителна специална интимна торбичка, която да следва линията на тялото.В началото тази линия мъжко бельо се е предлагала са в класическите цветове – бяло и черно, а малко по-късно дизайнерът решава да разнообрази и с други цветове, като мъжкарско тъмно синьо, зелено и оранжево.

COTTON STRECH / СТРЕЧ ПАМУК
Тази линия е първата, в която Calvin Klein съчетава ликра и стреч памук в една материя. Изключително удобна и с висока степен на разтягане на тъканта.  През 1999 г. това е една от най-добрите серии слипове и боксери. След известно време линията Cotton Stretch е била спряна от производство и на нейно място СК пуска подобна линия мъжко бельо наречена  365. Новата линия е отново изработена от смес на стреч памук и ликра и се предлага в широка гама от цветове и модели.

2001
Calvin-Klein-slipoveSEAMLESS MICROFIBER / БЕЗШЕВЕН МИКРОФИБЪР
Безшевната линия е първият изцяло синтетична селекция бельо за мъже, предлагана от Calvin Klein, която се предлагат в ярки цветове. Огромно разнообразие  боксер-слип, боксерки с къс и дълъг крачол и за първи път мъжки прашки.

BODY
Това е колекцията, която следва линията на тялото. Дизайнът е по-различен от досегашните колекции мъжко бельо, като за първи път включва интимен джоб. Селекцията BODY и до днес остава неизменна част от редиците на дизайнерът. Първоначално тази линия се предлага само в бяло, черно и сиво, но в крайна сметка Calvin Klein решава да разчупи линията с по-широка гама от цветове  – светло синьо, тъмно синьо, керемидено червено, маслинено зелено, ярко оранжево и лилаво. Този път освен стандартните модели слипове и боксерки, СК предлага и две нови попълнения –  мъжка прашка и за първи път боксерки с крачол до коляното, наречени Лонг Джон.

2002
COTTON RIB
Линията Cotton Rib включва малко по-различна материя от стреч рипсен памук. Серията се предлага в прашки, спортни слипове, слип-бандаж и друг на разположение в черно, бяло и тъмно сиво (за първи път от CK бельо). По-късно серията Cotton Rib e преустановена и след това възобновенa, като Pro Rib през 2006 г..

2003
COTTON MESH
Calvin-Klein-bokserkiПамучната линия Mesh е относително краткотраен експеримент, но доказал се, като един от най-добрите модели на марката. Страхотни за спорт, заради дишащата тъкан, осигуряваща прохлада и охлаждане по време на активна спортна дейност.

PRO Стреч
Pro Stretch бе въведено като по-спортен вариант на линия Cotton Stretch,  с по-плътна материя. Колана на Pro Stretch е по-тесен, от всички останали линии на  Calvin Klein. Pro Stretch остава активен продукт за Calvin Klein и в момента, предлаган и под формата на прашки за мъже и джокс / бандаж.

2005
LOW RISE КРАТКО
Това е само една основните колекции за мъжко бельо на СК. Нищо особено като дизайн или плат, единствено това ,че предлага ниска талия.

2006
PIMA COTTON
Линията Pima Cotton все още се продава в ограничен кръг от слипове,  слип-боксер и боксери. Направена от много тънък памук, подходяща за по-топлите месеци от годината. Дизайнът на торбичка по тази линия е коренно различен от другите линии, и държи малкото ви приятелче на хладно през целия ден.

COTTON PRO RIB
След като „пенсионира” оригиналната Cotton Rib линия, Calvin Klein въведе отново подобрената й концепцията със същите модели. Една от малкото линии, които предлага бельо за спорт – бандаж, както и версия на боксерки и слипове.

Calvin-Klein-majko-belio