Бързо съхнещо бельо

Какво ще бъде мъжкото бельо в бъдещето?

Модните дизайнери не спират да показват своето въображение в работата си, в резултат на която виждаме наистина атрактивни хрумвания. Някои от тях все още чакат практическата си реализация и безспорно биха изумили света. Днес ще ви запознаем с три вълнуващи технологични постижения в областта на мъжкото бельо и сме сигурни, живота ни може да се промени заради тях.

  1. Мислещото бельо

С цел да получат актуална информация за здравословното състояние на войниците, американски инженери на тяхната армия работят над този тип бельо, на което ще има мрежа от сензори, предаваща полезната информация.

Това би могло коренно да промени начина, по който се следят американските войници на фронтовата линия. Във всеки един момент във военния щаб ще бъдат наясно с нивото на излагане на опасност, с кръвното му налягане, дори и с нивото на стрес.

Тази идея би могла да се приложи и в живота, като по този начин лекарите е могат да следят за здравословното състояние на своите пациенти, когато те се намират в болничната стая.

  1. Бронирано бельо

Военните също така са изобретили и вид предпазващо бельо, с което могат да установят дали войникът има тазови наранявания.  Това бельо наподобява дълги боксерки, които са с двойна защита в областта на таза и вътрешната част на бедрото.

В ежедневието подобен вид бельо би било от голяма полза в спортните занимания, както и при тежка физическа работа, опасна за здравето.

  1. Бързо съхнещо бельо

През последните години големите световноизвестни компании се съревновават в създаването на иновационни материи, които се използват и за производство на мъжко бельо.

Всички знаем, че памукът има изключителното свойство да задържа много повече влага в сравнение с другите синтетични тъкани. Високо технологичните изработени иновационни материи дават впечатляващ резултат. При тях влагат изчезва буквално за няколко секунди. Което означава, че в бъдеще можем да очакваме бельо, с което ще сме напълно сухи и в най-горещите летни дни, без значение колко се потим и какво количество вода преминава през нас.

Повечето подобни материи днес се използват за създаването както на дамски, така и на мъжки бански костюми. Но само в бъдеще ще разберем дали ще можем да облечем дрехите си веднага след пране.
Martin Ianov