Шорти за сърф – Тарифа, Испания

Сърф в Тарифа,Испания

Били ли сте някога на сърф в Тарифа, южна Испания?

шорти-за-сърф-тарифаЛюбимото занимание на милиони хора по света е карането на сърф. Изключително популярно и разпространено сред западната култура, то набира все повече фенове по цял свят. Някои от тези хора се пристрастяват до такава степен, че са способни да обиколят целият свят в търсене на, перфектното място за сърф и най-вече перфектната вълна.

Европа се споменава рядко когато се говори за сърф. Това е изключително погрешно, тъй като в Европа можете да немерите едни от най-привлекателните места за сърф. Несъмнено Испания и Поругалия са най-добрите дестинации за това. Вълните могат да бъдат чудовищни при подходящи климатични условия, като особено подходящи са зимните месеци.

shorti-za-surfЕдно от най-популярните места е околностите на град Тарифа, Испания и по точно местността между Тарифа и Кадиз, наречена Коста Де Ла Луиз. Причината за популярността на Тарифа са бурите в Атлантическия океан, надигащи изумителни вълни, които достигат бреговете на Испания. Най-добрите месеци с най-много вълни са в периода между Октомври и Май, когато бурите са най-чести. В някои от добрите дни за сърф можете да се сблъскате с вълни достигащи до 3-4 метра. Най-добрите дни за сърф са когато вятърът се промени и водата изглежда като стъклена. В Тарифа почти винаги има условия за сърф.

Повечето сърфисти в Тарифа остават на градски плаж Лос Ланцети, от дясната страна на Остров Ла Палома. Там вълните не са много високи и са много добри за обучение на начинаещи сърфисти и подобряване на уменията. Когато вълните се надигат е най-доброто време, за да караме сърф тук. Освен това паркирането не е никакъв проблем по крайбрежната алея.

Епицентърът на сърфът е Андалусия, El Palmar. Той привлича местни жители от близо и далеч, особено през почивните дни. El Palmar е може би най-добрият плаж за сърф през всички дни  от годината. Той е разположен на около 60 км от Тарифа. Някои от местните сърф училища предлагат курсове за начинаещи и всякакви принадлежности за сърф от бордове и шорти за сърф, до паста за сърф дъски и неопренови костюми. Сърфирането е перфектно, когато приливите са по-ниски, тогава вълните са с височина до рамото и малко по-нагоре.
Друго голямо място за сърф  е Caños де Meca, на около 8 км в южната част на El Palmar. Камъните във водата правят сърфирането тук малко по-трудно. Нараняването на краката е неизбежно, освен ако не носите обувки от неопрен.

Ако ходите на сърф, ще са ви необходими плувни шорти за сърф. Можете да закупите от www.queerwear.net