Мъжки панталонки

Хубави мъжки панталонки и шорти можете да закупите от www.queerwear.net

Мъжките панталонки са къс вариант на дълги панталони. Но от къде са произлезли късите панталонки?

къси-панталонки-мъжкиИсторията на мъжките панталонки започва в Древността. Нека да разгледаме нашите предци след ледниковата епоха преди около 170 000 години. В началото те не са носели никакви дрехи, а са бродили голи и с рошави коси.
Малко след това първобитният човек открил, че косматата кожа на мамута държи топло и е удобно покритие. С течение на времето тези мазни, миризливи животински кожи еволюирали в по-практично облекло като блузи, мъжки панталонки и прочее.
И така докато германските племена заимствали идеята за мъжки панталонки. Благодарение на тях мъжките панталонки достигнали цяла Европа. През 15-ти и 16-ви век започнало масовото разпространяване на мъжки панталонки и именно тогава се появили различни варианти на мъжки панталонки.
Преди Френската революция през 1789 г.дълги панталони са се носели само от работническата класа, а аристократичните и буржоазните мъже носели бричове, кюлоти и всевъзможни вариации на мъжки панталонки. След революцията това се променило и дълги панталони се носели от мъже от всички социални прослойки на обществото, а мъжките панталонки сами по себе си останали за малки момчета и тийнейджъри в почти зряла възраст. Тази прогресия била свързана не само с възрастови класове, но и с един вид “полет от женственост” и към мъжественост. Франция била страната, която първа украсила мъжките панталонки с най-различни бродерии, скъпоценни камъни, плисета, раета и всевъзможни декорации.
къси-панталонки-мъжки-панталонкиНо да погледнем какво се случва с мъжките панталонки в Съединените Американски Щати, лятото на 1890 година. Младите момчета в Америка носели точно такива мъжки панталонки, каквито носели и връстниците им във Франция и Англия. След това по-късно през 1900 година, мъжките панталонки се превърнали в предпочитана дреха за игра на голф и други състезателни игри. Тогавашните мъжки панталонки  покривали коляното и било модерно да се комбинират с дълги чорапи. Това съчетание се превърнало в предпочитано облекло от момчетата за училище и за спорт. По време на Втората световна война мъжете продължили да  носят мъжки панталонки. След това те се превърнали в нещо обичайно и били носени навсякъде от мъже и дори от жени.
Колко вида мъжки панталонки познаваме? Нека да изброим различните видове панталонки според предназначението им :

Мъжки панталонки Атлетик: най-подходящи в случаите, когато се занимаваме с някакъв вид спортни упражнения.

Мъжки дънкови панталонки: най-подходящи за ежедневието и разходки с приятели, тъй като са непретенциозно облекло.

Много къси мъжки панталонки: Не е добре да се носят навън, освен ако не искате хората да виждат толкова много на показ. По подходящи за носене в домашни условия.

Мъжки панталонки под формата на бански или бермуди: те са най-често свободни или под формата на шорти.

къси-мъжки-панталонкиОфициални мъжки панталонки: те са къс вариант на официалния панталон и се предпочитат в по горещите дни за по специални събития, който не изискват строго официално облекло.

Карго мъжки панталонки: Подходящи за ежедневието и изключително практични, тъй като целите са обшити с джобове, в който можете да поставите какво ли не.

Днес панталонките са считани за най-демократичният вид облекло, носено както мъжете, така и от жените. Класическият вариант на мъжки панталонки е актуален  и до днес и е идеален за бизнес срещи, работа в офиса, излизания с приятели, пътуване, дори и за фитнес. Практични и удобни мъжките панталонки могат да бъдат комбинирани както с риза, така и с най-обикновена тениска или дори потник.