Мъжки шорти за фитнес

 

мъжки-шорти-фитнес Спортът е важна част от здравословния начин на живот, без него никоя диета или режим на хранене не е достатъчно ефективен. А най-достъпният начин да поддържаме тялото си във форма е фитнесът. Има много важни детайли при избора на подходящи упражнения, съобразени с желанията и целите на трениращия, а за отговорът на тези въпроси във всяка фитнес зала, се грижат инструкторите, които са винаги на разположение на клиента. Това обаче, за което никой не намира време за разяснение е важно ли е всъщност облеклото, с което тренираме?

Мъжките шорти са най-честитят избор сред силния пол, при посещение във фитнеса. Звучи просто, но всъщност, да подберем правилните шорти е също толкова важно, колкото и добре подготвената тренировка. Има няколко важни особености, които трябва да знаете преди да пристъпите към покупка на такъв вид облекло.

Размерът е първото, за което трябва да се помисли. Във фитнеса е важно облеклото да е свободно, за да не пречи на тренировката, но и да не е много голямо – все пак усилието трябва да е съсредоточено върху съответния уред, а не – да задържим панталоните обути.

Най-популярната материя за мъжки шорти за фитнес е памукът, но всъщност тя не е подходящ вариант, защото по време на тренировка, този материал попива потта и често прилепва неприятно по тялото, което пък го прави ужасно неудобен. А смяната му по няколко пъти е досадна за трениращият. По-добър вариант са шортите от изкуствена материя съдържащи влакна еластант. Той спомага за добрата циркулация на въздух, не се мокри и не залепва за бедрата. Избелява далеч по-бавно и е доста по-издръжлив.

мъжки-шорти-фитнесЗа различните видове тренировки трябва да подберем различен модел шорти. При част от фитнес уредите е много важно дрехите да са плътно по тялото, за да не пречат допълнително и да не правят тренировката по-трудна и уморителна от необходимото. А в други случай, когато краката не участват толкова активно, можем да си позволим по-широки шорти, с които да ни е по-прохладно.

Цвета и дебелината също не са за пренебрегване. През лятото заложете на светли цветове, които не задържат светлината,а през зимата на противоположните – черно и сиво. За топло време по-дишащите и тънки материи са за предпочитане, а за по-хладно съответно плътни, но все пак удобни шорти.

Не забравяйте, че подбора на подходящи шорти за фитнес, може да подобри качеството на вашата тренировка, да улесни заниманията ви във фитнеса и да ги направи далеч по-приятни.  Защото спортът е най-полезен, когато го практикуваме с удоволствие.

влез в магазина: www.queerwear.net

Martin Ivanov

мъжки-шорти-фитнес